Önismereti kártyacsomag

a gyermekek mentális egészségéért

kicsik vagyunk,

nagy lélekkel

Szülőként mindannyian arra vágyunk, hogy a gyermekünk boldog, kiegyensúlyozott, nyitott és vidám legyen. Ennek érdekében alighanem a legtöbbet azzal tehetjük, hogy szeretjük és elfogadjuk. Ha pedig azt látjuk, hogy elakadt valahol, elveszettnek és boldogtalannak érzi magát, megpróbálunk neki segíteni. De mindig tudunk-e hozzá kapcsolódni, meg tudjuk-e szólítani azon a hangon, amelyet elfogad, megért? Ez egyáltalán nem könnyű; érzékenység és türelem kell hozzá, és idő a valódi együttléthez. És nem elég, ha mi magunk ki tudunk lépni a mókuskerékből, gyermekünket is ki kell csalogatnunk hozzá a digitális világ útvesztőiből.


Ehhez, a gyógyító közös idő megteremtéséhez kínál játékos eszközt a „Kicsik vagyunk, nagy lélekkel” kártyacsomag.

Pauer Krisztina

a Lélek Koffein alapítója,
önismereti tréner, coach

GYERMEKEINK LELKÉNEK FONTOSSÁGA

Megszólítottam öt hiteles embert, akik jártasak a gyermeklélektanban, és a maguk területén naponta látványosan igazolják, hogy vannak válaszaik a 6–12 éves korosztály mentális egészségét érintő kérdésekre.


Azt kértem tőlük, gyűjtsék össze és fogalmazzák meg a kicsik nyelvén a legfontosabb üzeneteiket, illetve azokat a praktikákat, amelyekkel egy gyermek átlendülhet a holtponton, megerősödhet valódi értékeiben, átvészelhet egy stresszes időszakot, vagy felvérteződhet az őt érő bántások ellen. Ha pedig nincs baj, annál jobb: akkor egy családi beszélgetős lélekkártya-parti során felszabadultan meg lehet élni az örömöt és a sikert, rá lehet csodálkozni az érzelmek játékaira, közösen építhető a pozitív énkép, az önbizalom – hogy amikor mégis szükség lesz rá, gyermekünk már felkészültebben nézhessen szembe a nehéz helyzetekkel.


5 × 10 gondolat, 50 kártyán – egy pakli, amely a kicsik mentális egészségéhez adhat adut a kezünkbe. Van kedved a gyermekeddel és érte játszani?

Játékmenet

Ez a kártyacsomag nem szakkönyv, nem szenvtelen elmélet, hanem igazi, örömteli játék. És épp ez adhat esélyt ahhoz, hogy gyermeklélektani szempontból is megalapozott üzenetei átélhető módon juthassanak célba, segítve a megértést, a megoldáskeresést, a tudatos cselekvést.


A gyermek egyedül is kiemelhet időnként egy-egy lapot, elgondolkozhat az üzeneteken, új perspektívából tekinthet rá helyzetekre, előrevivő kihívásokkal erősítheti magát. Ugyanezt megteheti egy nagyobb testvérrel, vagy akár a barátaival is, a leírások alapján, játékos feladatoktól inspirálódva, minőségi időt tölthet velük.


A legpozitívabb hatás mégis talán a közös családi játékoktól remélhető, amelyekből mindenki csak nyerhet.

A kártyalapokról leolvasható gondolatok, feladatleírások ilyenkor leginkább apropók: rajtkövek, amelyekről el lehet rugaszkodni, beszélgetésindítók, amelyek közelebb visznek a többiek és önmagunk megértéséhez, támasztékok, amelyeknek nekidőlhetünk egy félelemmel vagy fájdalommal szembesülve.


A merev szabályok és kötöttségek nélküli játék kibeszélhetővé szelídít nyomasztó gondokat, megoszthatóvá formál élményeket, kicserélhetővé tesz tapasztalatokat. Mert ne feledjük: ahhoz, hogy a gyermekünk mentális egészségét támogatni tudjuk, nem árt, ha mi magunk is jól érezzük magunkat a bőrünkben…


Húzz egy lapot!

szerzőink

önismereti kártyacsomag
gyerekeknek

BEVEZETŐ ÁR: 13 000 Ft

ebből az áfatartalom:: 2764 Ft

+ szállítási díj

SZÁLLÍTÁS & fizetés

22 000 Ft feletti vásárlás esetén a kézbesítés ingyenes. Az árak bruttó árak, az áfát tartalmazzák

Pethő Orsolya

pszichológus, Kölyök Szerviz és az Anya szerviz projektek megálmodója

„A személyes konzultációkon túl gyereknevelési eszközökkel és online kurzusokkal is támogatom a tudatos gyereknevelést. A munkámmal igyekszem hidat építeni a gyerekek és szüleik közé, hogy ne csak tudják, hanem érezzék is: szeretik őket. Különösen odafigyelek az édesanyákra, és szeretném megszilárdítani törékeny önbecsülésüket. Elérni, hogy ne bántsák magukat. Inspirációm legfőképpen a saját fiam, aki nem túl hízelgő tükröt tartott elém, és pusztán a lényével is segít abban, hogy jobb ember legyek.”

Farkasházi Réka

színésznő, énekesnő, drámapedagógus

„Színésznő vagyok, emellett színház- és drámapedagógus, továbbá a kétszeres Fonogram-díjas „Farkasházi Réka és a Tintanyúl” zenekar alapítója, frontembere. De elsősorban mégis három gyerekem anyukájaként tekintek magamra. A mindennapjaim legnagyobb részét az életem minden szintjén a gyerekekkel való foglalkozás teszi ki, és hálás vagyok ezért a sorsnak. Mert a gyerekek még tiszták, nyitottak, bennük a jövő. Ezért nagyon fontos, hogy a lelki egészségük, a szellemi fejlődésük minden támogatást megkapjon.”

Czirják Erika

meseíró, fejlesztőpedagógus, alkotó-fejlesztő meseterapeuta

„A meséimbe modern hamuban sült pogácsákat „sütök” a gyerekeknek, amik segítik őket megküzdeni a sárkányokkal, felmászni az üveghegy tetejére, meghallani az öregember tanácsát, választani a hármas útelágazásban. A kártyacsomaghoz írt gondolataim is ilyen útravaló pogácsák, amelyek alapanyagai a figyelem, a beszélgetés, a minőségi idő, a megértés, a támogatás, a szeretet és a humor.”

Beszédes Henrietta

gyereknevelési specialista, Boldog Gyerek projekt alapítója, műsorvezető, producer

„Küldetésem a felnőtteknek megmutatni a gyerekek „működését”, hogy felelős és türelmes szülőkké váljanak. A gyerekek jók, csak ismerni kell őket. Ha épp nem fogadnak szót, vagy valamiről más az elképzelésük, akkor nem kisebbíteni kell őket, hanem megkeresni az együttműködés lehetőségét, amelyhez a helyes kommunikációs híd és a viselkedésük megértése jelentik a kulcsot. Célom, hogy a gyerekek megbecsült személyek legyenek ezen a bolygón, mert az ő kezükben van a jövőnk. Ezt támogatja az immár több mint százezres követőtáborral rendelkező Boldog Gyerek projekt is, amelynek tagsági csoportjában hétszáz szülő fordult meg eddig.”

Bánhidi Dóra

Jógakaland Iskola
alapítója

„A gyerekek elképesztő nyitottak a jógára, a relaxációkra, az öngondoskodásra, egy magasabb szintű tudatosságra, amit úgy szívnak magukba, mint szivacs a vizet, ha megmutatjuk nekik az oda vezető utat. A Jógakalanddal abban segítünk a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy mesés világunkon keresztül, játékos módon tudják ráterelni a gyerekeket erre a tudatos útra. Ugyanezt szolgálhatja ez a kártyacsomag is, amelynek révén most még többen és még több oldalról tudunk rávilágítani arra, hogy a kicsik fogékonyak a fontos és sorsdöntő üzenetekre, amelyeket minél hamarabb érdemes átadni nekik.”